ЗМІ назвали нову причину, через яку Німеччина відкладає постачання Taurus Україні

Читать на русском
Олаф Шольц боїться, що в Україну доведеться надсилати німецьких фахівців для допомоги в обслуговуванні та експлуатації ракет Taurus.
Reuters

Німеччина відкладає постачання ракет великої дальності Taurus через побоювання, що в Україну доведеться їхати німецьким фахівцям для допомоги в обслуговуванні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Як пише видання з посиланням на німецьких чиновників, трипартійний коаліційний уряд Німеччини «в принципі схвалив» постачання Taurus, проте канцлер Олаф Шольц призупинив цей крок через побоювання, що німецькому персоналу доведеться поїхати в Україну, щоб допомогти в обслуговуванні та експлуатації зброї.

За словами чиновників, Шольц стурбований, що такий крок може призвести до прямої конфронтації Німеччини та росії.

Нагадаємо, раніше депутат Бундестагу Марі-Агнесс Штрак-Циммерманн заявила, що Шольц єдиний у коаліції блокує рішення про постачання Taurus Україні. Декілька депутатів підписали канцлеру та міністру оборони листа з вимогою передати Україні ракети.

На засіданні у форматі «Рамштайн» питання про передачу Україні далекобійних ракет Taurus не порушувалося.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: