Зеленський повідомив про нові домовленості з Бельгією щодо посилення ЗСУ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський розповів, про що говорив із союзниками під час свого візиту до Бельгії. Заяву глави держави цитує його пресслужба.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський розповів, про що говорив із союзниками під час свого візиту до Бельгії.

Заяву глави держави цитує його пресслужба.

Зеленський повідомив, що під час переговорів із прем'єр-міністром Бельгії українській стороні вдалося домовитися про посилення ЗСУ та протиповітряної оборони.

«У нас дуже непоганий пакет домовленостей із бельгійською стороною щодо посилення нашої армії. Я вдячний за це. Насамперед, ви знаєте, перед зимою найважливіші речі – це все, що пов'язане із захистом неба, енергетичної інфраструктури. ППО і все те, в чому нам може допомогти той чи інший партнер – це і є пріоритет на сьогодні», – сказав президент.

Зеленський також уточнив, що на зустрічах у рамках формату «Рамштайн» із союзниками обговорювалися «нагальні потреби України».

«Вони знають пріоритети, працюють над цим. Ми порушували питання щодо дуже напруженої ситуації в Ізраїлі і як це може впливати. Партнери запевняють, що Україна все одно отримуватиме допомогу. Ми віримо нашим партнерам», – резюмував глава держави.

Нагадаємо, Зеленський, перебуваючи у Бельгії, вперше особисто взяв участь у зустрічі у форматі Рамштайн. На засіданні США оголосили про новий пакет допомоги Україні.

У Брюсселі президент також заявив, що поставки ППО безпосередньо впливають на терміни закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: