У Вірменії сподіваються на підписання мирної угоди з Азербайджаном найближчим часом

Читать на русском
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян висловив сподівання на швидке укладення миру з Азербайджаном.
Фото: 1news.az

Вірменія сподівається укласти мирну угоду з Азербайджаном в найближчі місяці та встановити з ним дипломатичні відносини.

Про це заявив у четвер, 26 жовтня, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян під час виступу у Тбілісі, передає Reuters.

Він зазначив, що спільна робота з Азербайджаном над проєктом угоди про мир і врегулювання відносин триває.

«Найближчими місяцями ми сподіваємося підписати з Азербайджаном угоду про мир та встановити дипломатичні відносини», – підкреслив Пашинян.

Прем'єр Вірменії наголосив, що Вірменія та Азербайджан досягли згоди про те, що взаємно визнають територіальну цілісність одна одної, а також досягли згоди, що Вірменія та Азербайджан здійснять делімітацію кордонів на основі Алма-Атинської декларації 1991 року.

Як йдеться у повідомленні, на форумі також був присутній прем'єр-міністр Азербайджану Алі Асадов. Він заявив, що Азербайджан прагне миру і відновлення транспортного сполучення з Вірменією з 2020 року, але прогрес залежить від готовності Єревана діяти.

Напередодні Пашинян заявив, що Вірменія шукає нових партнерів, оскільки росія не виконала своїх зобов'язань у якості союзника, особливо під час бойових дій у Нагірному Карабаху.

Нагадаємо, у вересні Азербайджан встановив контроль над Карабахом. Це призвело до масової втечі більшості з приблизно 120 тисяч етнічних вірмен, що проживали там, до Вірменії.

У середині жовтня видання Politico писало, що Азербайджан може розпочати вторгнення до Вірменії найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: