Ізраїль розпочав масштабну операцію зі знищення тунелів ХАМАС у Газі

Читать на русском
Армія оборони Ізраїлю розпочала широкомасштабну операцію зі знищення тунелів палестинського угруповання ХАМАС у районах Сектору Гази.
Фото: ЦАХАЛ

Армія оборони Ізраїлю розпочала широкомасштабну операцію зі знищення тунелів палестинського угруповання ХАМАС у районах Сектору Гази.

Про це повідомляє портал новин Walla.

Байден заявив, що Ізраїлю та ХАМАС потрібно зробити «паузу» у бойових діяхДжо Байден вважає, що Ізраїлю та бойовикам ХАМАС потрібно зробити паузу у бойових діях, щоб звільнити заручників.

Операцію було розпочато вранці 2 листопада. До цього у всі резервні бригади ЦАХАЛ, які увійшли до Сектору Гази, були інтегровані спеціальні інженерні підрозділи, що спеціалізуються на розмінуванні та роботі з тунелями.

Сапери використовують різні типи роботів та вибухових пристроїв для того, щоб знищити підземні об'єкти ХАМАС та виявити міни-пастки, встановлені бойовиками.

«Можливо спочатку вони могли нас переслідувати, стріляти з тунелів, але після того, як ми встановили контроль над територіями, почалася широкомасштабна інженерна операція. Це стане зоною знищення. Вони припустилися помилки, коли вибрали місце, звідки не зможуть втекти. Вони загинуть у цих тунелях», – сказав старший офіцер Південного командування ЦАХАЛ.

Зазначається, що інженери підірвали вже понад сотню тунелів, не рахуючи тих, які були зруйновані бомбардуваннями авіації.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ розповіли, що США та Ізраїль вивчають варіанти майбутнього Сектору Гази після завершення наземної операції проти угруповання ХАМАС.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна не погодиться на припинення вогню та пояснив чому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: