«Хотів, щоб мій перший візит був саме до вас»: в Україну приїхав голова МЗС Британії Кемерон

Читать на русском
Свій перший робочий візит як глава МЗС Девід Кемерон здійснив до України. Він зустрівся з Володимиром Зеленським та обіцяв подальшу допомогу.
independent.co.uk

В Україну приїхав міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон. Це його перший робочий візит на новій посаді.

Він уже зустрівся із президентом Володимиром Зеленським.

«Перший робочий візит на новій посаді Девід Камерон, державний секретар у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку Великої Британії, здійснив в Україну. Хороша зустріч. Зброя для фронту, посилення ППО, захист наших людей і критичної інфраструктури. Вдячний Британії за підтримку», – написав Зеленський.

Під час переговорів Зеленський зазначив, що світ зараз не такий зосереджений на ситуації в Україні, що зовсім не допомагає нам на фронті.

«Я хотів, щоб мій перший візит був саме до вас. Я особисто захоплююся силою та рішучістю українського народу. І своїм візитом хочу сказати, що ми продовжимо надавати вам моральну підтримку, дипломатичну підтримку, економічну і насамперед – військову підтримку. Не лише цього року, а й наступного», – сказав Кемерон.

Міністр також обіцяв, що Британія продовжить працювати із союзниками, щоб про Україну не забули.

Нагадаємо, Кемерон, який у 2010-2016 роках був прем'єр-міністром Великої Британії, став міністром закордонних справ 13 листопада.

Днями Британія передала Збройним силам України додаткову допомогу перед зимою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: