ВАКС призначив повторну експертизу у справі полковника запасу Галушка

Читать на русском
Антикорупційний суд за клопотанням прокурора ОГП про призначення повторних експертиз у справі про розтрату коштів.
фото: Facebook/Сухопутні війська ЗСУ

Вищий антикорупційний суд призначив повторну комісійну судову військову та економічну експертизи у справі за обвинуваченням колишнього начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України, полковника запасу Олега Галушка у розтраті коштів на купівлі квартир для військовослужбовців у Харкові.

Таке рішення 23 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про призначення повторної комісійної судової військової та економічної експертизи задовольнити частково. Призначити комісійну судову військову та економічну експертизу у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Галушка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Суд поставив на вирішення експерту наступні питання: чи підтверджується документально заподіяння збитків Міністерству оборони України за результатами придбання квартир у ТОВ «КУА» Діводор», і якщо так, то в якому розмірі; чи перебувають у причинно-наслідковому зв'язку заподіяння збитків Міноборони (у разі їх встановлення) з діями Галушка.

Нагадаємо, в грудні 2020 року Офіс генерального прокурора скерував до Національного антикорупційного бюро справу Галушка про квартири в Харкові після повідомлення йому про підозру у розтраті 29,21 млн грн на придбання 60 квартир для військовослужбовців у Харкові. 3 лютого 2021 року НАБУ повідомило Галушку про зміну раніше повідомленої підозри з розтрати майна на недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки в умовах особливого періоду.

Після зміни підозри ця справа знову опинилася знову в Офісі генпрокурора. Звідти її скерували до Солом'янського районного суду Києва для розгляду по суті. Однак сторона захисту ініціювала перед Верховним судом клопотання про передачу справи до ВАКС. ВС клопотання задовольнив. Наразі справа Галушка слухається у ВАКС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: