У Генштабі повідомили, з якої бригади були розстріляні біля Роботиного військові

Читать на русском
Військові потрапили в полон після поранень та контузій різного ступеня важкості. Їхні тіла вдалося евакуювати з місця розстрілу.
скріншот з відео

Троє українських військовополонених, яких росіяни розстріляли на Запоріжжі, служили у 82-й окремій десантно-штурмовій бригаді.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ 28 грудня. У відомстві також виклали відео розстрілу.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

«Ці кадри – черговий доказ воєнного злочину військовослужбовців збройних сил російської федерації», – сказано в повідомленні.

Розстріляні бійці на відео – це солдати 82-ї окремої десантно-штурмової бригади, уточнили у Генштабі ЗСУ.

Військові потрапили в полон після поранень та контузій різного ступеня важкості. Попередньо відомо, що їх розстріляли у грудні між Вербовим та Роботиним після бою.

У такий спосіб росіяни порушили ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949 р., а також інші норми міжнародного гуманітарного права.

«Загиблих воїнів було евакуйовано з поля бою», – додали в Генштабі.

Кримінальне правопорушення внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи передадуть до Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, 27 грудня стало відомо про розстріл трьох українських військовополонених біля населеного пункту Роботине, під Запоріжжям. В Офісі генпроурора сьогодні повідомили, що за розстрілом трьох українських військовополонених на Запоріжжі можуть стояти російські військові з 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (відомої як «Псковська десантна дивізія»).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: