Залужний провів розмову з головою Генштабу ЗС Польщі: деталі

Читать на русском
Валерій Залужний та Вєслав Кукула обговорили ризики безпеки та взаємодію у контексті українсько-польського співробітництва.
фото t.me/CinCAFU

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час розмови з начальником Генштабу Збройних сил Польщі Вєславом Кукулою обговорив підготовку бійців ЗСУ у Польщі та обмін бойовим досвідом.

Про це сам Залужний розповів за підсумками розмови у Telegram.

Зеленський у розмові з президентом Польщі заявив, що між двома країнами не має бути кордонівПрезидент Зеленський провів телефонну розмову з польським лідером Анджеєм Дудою. Сторони обговорили нагальні питання двосторонніх відносин.

«Обговорили безпекові ризики та можливу взаємодію у контексті українсько-польської співпраці. Зокрема, питання підготовки наших військовослужбовців у Польщі, а також обмін бойовим досвідом. Запросив генерала Кукулу в Україну спільно попрацювати в бригадах та на пунктах управління», – зазначив Залужний.

Він розповів співрозмовнику про оперативну обстановку на фронті. Також інформував, як Україна протидіє ракетним ударам рф.

«У цьому контексті посилення спроможностей української системи ППО є надважливим», – додав головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, у січні Польща приєдналася до декларації G7 про гарантії безпеки для України. Окрім того, Україна отримає від Польщі новий оборонний пакет допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: