Загроза ракетних атак та проникнення ДРГ: Рада оборони Києва ухвалила кілька рішень

Читать на русском
У Раді оборони Києва заявили про загрозу ракетних атак на столицю, проникнення ДРГ та залучення російських агентів для дестабілізації ситуації.
Фото: AFP

Рада оборони Києва провела екстрене засідання на тлі заяв російського керівництва щодо наміру збільшити кількість ракетних атак на Україну та столицю, зокрема.

Про це йдеться у Telegram-каналі військової адміністрації.

Скільки крилатих і балістичних ракет рф збила ППО з початку війни: дані МіноборониПонад 2 тисячі російських крилатих і балістичних ракет збили сили ППО від початку великої війни.

Крім того, не відкидається загроза спроб проникнення на територію Києва диверсійно-розвідувальних груп росіян, залучення агентів російських спецслужб та інших ворожих елементів для дестабілізації ситуації у столиці.

У зв'язку з цим Рада оборони міста ухвалила такі рішення:

  • опрацювати питання проведення надалі заходів у Києві, які передбачають залучення великої кількості людей;
  • переглянути нормативно-розпорядчі документи з питань роботи громадського транспорту, проведення спортивних, культурних, освітніх, медичних, розважальних заходів, а також у місцях скупчення людей задля безпеки;
  • усім силовим та військовим структурам Києва посилити увагу до місць скупчення людей, забезпечити дотримання публічної безпеки та порядку;
  • забезпечити постійний доступ населення до укриттів, а «пункти незламності» – до використання.

Також окремо вирішили моніторити соціальні мережі щодо поширення дезінформації, провокацій та іншої інформації, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Києві.

Нагадаємо, у ЗСУ попередили, що російські війська накопичили в окупованому Криму гіперзвукові крилаті ракети «Циркон» і можуть час від часу продовжувати «точковий терор» з акцентом, зокрема, на Київ.

Вранці, 25 березня, росіяни вдарили двома балістичними ракетами «Циркон» по Києву. У Печерському районі було зруйновано будівлю спортзалу навчального закладу, постраждали 10 людей.

21 березня росія також атакувала Київ ракетами: внаслідок падіння уламків поранення отримали 13 людей, зокрема дитина. Фото наслідків можна переглянути тут.

У ГУР заявили, що під час обстрілу столиці більшість ракет були націлені на їх об'єкти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: