Зеленський зідзвонився зі спікером Палати представників США Джонсоном – деталі

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Зеленський розповів Джонсону про ситуацію на фронті та про «стрімке посилення російського повітряного терору».

«У цій ситуації швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе. Ми усвідомлюємо, що в Палаті представників є різні позиції щодо того, як це зробити, але головне – щоб питання допомоги Україні залишалося чинником об’єднання», – наголосив президент.

Політики також обговорили необхідність якнайшвидшого перекриття джерел, з яких агресор фінансує війну, та використання заморожених російських активів на користь України.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США затвердив законопроєкт, який передбачає додаткове фінансування пріоритетів національної безпеки США. Це включає близько 60 мільярдів доларів для України. Спікер Джонсон, серед іншого, розкритикував законопроєкт за те, що документ нібито не регулює питання безпеки кордонів США, і заявив, що Палата діятиме «на власний розсуд» під час його розгляду.

ЗМІ також повідомляли, що речник Джонсон почав обговорювати з конгресменами альтернативний варіант законопроєкту, в якому Україні пропонується виділити не 60 млрд доларів допомоги, а 47,6 млрд доларів.

Раніше у Білому домі заявили, що через зволікання Конгресу росія використовує кожен момент для ударів по Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: