Німецька опозиція заявила про небезпеку поразки України у війні з рф

Читать на русском
У німецькій опозиції заговорили про зростаючу небезпеку поразки України у війні і закликали уряд до посилення озброєння України.

Загроза ймовірної поразки України в повномасштабній війні з росією зростає, тому Україні потрібні, зокрема, ракети Taurus.

Про це заявив очільник Християнсько-демократичного союзу, найбільшої опозиційної партії в Німеччині, Фрідріх Мерц в інтерв’ю Welt am Sonntag.

Taurus для України: як часто Шольц відкидає можливість постачання далекобійних ракетКанцлер Німеччини Олаф Шольц лише цього року щонайменше сім разів заявляв, що не даватиме Україні ракети Taurus.

Мерц зазначив, що спостерігає за подіями в Україні з «усе більшим занепокоєнням».

Також він вказав, що росії «не вдалось досягти військових цілей в Україні, але вона переорієнтувала всю свою економіку на військові рейки і виробляє зброю і боєприпаси в обсягах, що значно перевищують її поточні потреби».

«Це означає, що росія масово переозброюється, набагато більше, ніж використовується у війні проти України», – додав він.

Мерц окремо наголосив на важливості можливої поставки крилатих ракет Taurus для України.

«Крилаті ракети Taurus – це не якась чудодійна зброя. Але за допомогою них Україна могла б завдати сильного удару по лініях постачання російської армії», – вважає лідер німецької опозиції.

Він переконаний, що це дуже важливо для успішної самооборони України.

Нагадаємо, Україна одержала новий пакет військової допомоги від Німеччини.

Також стало відомо, що Німеччина незабаром передасть Україні 10 тисяч боєприпасів.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що у Німеччині «роздратовані» закликами дати Україні Taurus.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: