Зеленський звільнив посла України у Молдові

Читать на русском
Марка Шевченка звільнено з посади Надзвичайного та Повноважного Посла України в Республіці Молдова.
фото Посольство України в Республіці Молдова

Президент Володимир Зеленський своїм указом звільнив Марка Шевченка з посади посла України у Молдові.

Указ про звільнення оприлюднено на сайті ОПУ у п'ятницю, 29 березня.

У Міноборони Молдови прокоментували інформацію про проліт російських дронів через їх територіюОдин із російських безпілотників, які атакували Україну ввечері 26 лютого, вилітав з боку Молдови, але Міністерство оборони країни спростувало цю інформацію..

«Звільнити Шевченка Марка Олександровича з посади надзвичайного та повноважного посла України в Республіці Молдова», – йдеться в указі.

Причина звільнення поки що невідома. Також поки що не повідомлялося, хто стане новим послом України в Молдові.

Марко Шевченко працював Надзвичайним та Повноважним Послом України в Республіці Молдова з грудня 2019 року. До цього, 2015-го, він був тимчасовим повіреним у справах України в Канаді, а з 2016 по 2019 роки працював заступником директора Департаменту протидії загрозам з боку росії МЗС України.

Зазначимо, Молдова за час повномасштабної війни надала Україні гуманітарну допомогу на 6,7 млн. доларів. Нещодавно Молдова продовжила тимчасовий захист українських біженців ще на рік.

Нагадаємо, у лютому цього року Зеленський у Тирані зустрівся з президентом Молдови, політики говорили про Придністров'я. Нещодавно стало відомо, що Молдова допомагатиме Україні ловити ухянтів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: