У вихідні Україна переходить на літній час

Читать на русском
Україна вночі 31 березня переходить на літній час – стрілки годинника потрібно буде перевести на одну годину вперед.
Unsplash

Україна у неділю, 31 березня, переходить на літній час. О третій годині ночі за київським часом стрілку годинника потрібно перевести на одну годину вперед.

Про це нагадали у Міністерстві економіки.

Перехід на «зимовий» час: чим увінчалася ідея відмовитися від переведення стрілокМинулого року в Україні могли скасувати сезонне переведення годинників. У чому була суть ідеї та чим вона увінчалася – на інфографіці.

Перехід на зимовий та літній час відбувається відповідно до постанови Кабміну від 13 травня 1996 року.

«Час, чинний в Україні взимку, є природним для території нашої держави, і відповідає її географічному положенню, а в період з останньої неділі березня по останню неділю жовтня запроваджується літній час з метою ефективного використання світлої частини доби», – пояснили в Мінекономіки і нагадали, що це загальноприйнята міжнародна практика.

Нагадаємо, кілька років тому в Україні намагалися скасувати сезонне переведення годинника. Восени 2020-го спікер Верховної ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроєкт «Про обчислення часу в Україні», яким пропонував відмовитися від переходу на «літній» та «зимовий» час та закріпити на території України єдиний київський час – UTC+2.

У першому читанні законопроєкт ухвалили у березні 2021 року. Однак для остаточного затвердження ініціативи голосів не вистачило. Поки що Рада до питання скасування переведення годинника не поверталася.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: