Західні армії мають сотню батарей Patriot, а ми не можемо поставити Україні сім – Боррель

Читать на русском
Боррель заявив, що західні армії мають сто батарей Patriot, і немислимо, що Україні не можуть виділити сім.
ildifforme.it

Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що блок робить недостатньо для захисту України від російських ракет. У той час, як у західних армій є близько ста батарей Patriot, Україні не можуть виділити сім.

Його цитує пресслужба відомства.

Президент назвав кількість Patriot необхідних для закриття неба УкраїниПрезидент Володимир Зеленський заявив, щоб повністю закрити небо України від обстрілів росії потрібно 25 систем Patriot по 6-8 батарей.

«Кілька днів тому я розмовляв із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, і він відчайдушно просить сім батарей Patriot для захисту своєї країни. Було б немислимо, щоб ми не могли їх надати з огляду на те, що західні армії мають близько 100 батарей Patriot. Проте ми не можемо надати ті сім, про яких вони відчайдушно просять», – сказав Боррель.

Він зазначив, що Євросоюзу треба більше говорити не про відновлення України, а про те, як уникнути її руйнування.

«Найкращий спосіб витрачати менше коштів на відновлення – це витрачати більше на запобігання руйнуванням. А в українців немає можливості уникнути руйнування, тому що, правду кажучи, ми повинні робити більше і швидше, щоб дозволити їм мати необхідне», – сказав чиновник.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський назвав кількість Patriot необхідних Україні, щоби закрити небо від обстрілів росії.

Днями генсек НАТО Єнс Столтенберг анонсував, що союзники проведуть термінову ревізію своїх запасів і якщо зможуть відправлять Україні додаткові системи ППО та боєприпаси до них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: