У Грузії почались затримання протестувальників на мітингу проти закону про «іноагентів»

Читать на русском
Ситуація загострилася після того, як протестувальники вирішили провести ходу навколо парламенту. Між учасниками акції та поліцією відбуваються сутички.
Getty Images

У понеділок ввечері, 15 квітня, правоохоронці у Тбілісі затримали щонайменше чотирьох людей на акції протесту проти так званого закону про «іноагентів», який викликав обурення громадянського суспільства в Грузії.

Про це повідомляє місцевий телеканал Pirveli.

Як зазначається, тисячі людей зібралися ввечері в понеділок на проспекті Руставелі на тлі обговорення в парламенті законопроєкту «про прозорість іноземного впливу».

Наразі затриманих на акції протесту щонайменше четверо. Обставини затримання людей наразі не з’ясовані.

При цьому, міністерство внутрішніх справ Грузії офіційно не підтверджувало затримання протестувальників, але попередило, що в разі відмови підкоритись «законним вимогам поліції» правоохоронці «застосують спеціальні засоби для підтримання громадського порядку».

Згідно з даними ЗМІ, поліція попереджає протестувальників за допомогою гучномовців. На них демонстранти відповідають піснями.

Повідомляється, що ситуація загострилася після того, як протестувальники вирішили провести ходу навколо парламенту. Періодично між учасниками акції та поліцією відбуваються словесні перепалки.

Водночас, грузинська президентка Саломе Зурабішвілі розкритикувала перешкоджання поліцією акції протесту у Тбілісі проти ухвалення так званого закону про «іноагентів», який викликав обурення громадянського суспільства й Заходу.

«Масова мирна демонстрація громадянського суспільства в Тбілісі проти «російського закону». «Спецназ» із водометами і газовими балончиками готовий перейти до дій проти мирних громадян, які захищають своє європейське майбутнє. Тривають арешти. Грузія не піддасться новій совєтизації!», – написала Зурабішвілі у Twitter (X).

Окрім цього, відомо, що під час розгляду парламентським комітетом Грузії з юридичних питань законопроєкту депутати розпочали бійку.

Нагадаємо, нещодавно в Угорщині десятки тисяч людей вийшли на протест проти Орбана.

Також 1 квітня чергові антиурядові протести відбулись в Ізраїлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: