У США заявили, що не будуть збивати дрони в Україні, як це зробили для Ізраїля

Читать на русском
США надають Україні озброєння, якого вона потребує, для захисту її повітряного простору, зазначив представник Білого дому.
фото: ВВС

Сполучені Штати не будуть втручатися у війну в Україні та не збиватимуть повітряні цілі, як вони це робили в Ізраїлі.

Про це координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив на брифінгу.

Найбільш масштабні повітряні атаки на ІзраїльНа інфографіці – наймасштабніші повітряні атаки на Ізраїль за останні кілька років. Цими вихідними країну ракетами та дронами атакував Іран.

Як зазначив Кірбі, відповідаючи на питання, чи готові США так само збивати іранські дрони-камікадзе, як вони робили це в Ізраїлі під час атаки Ірану, він сказав, що знав, що це питання виникне.

«Послухайте, йдеться про різні конфлікти, різний повітряний простір, різні картини загроз», - заявляє представник Білого дому.

Він також наголосив, що з самого початку конфлікту, президент Джо Байден дав зрозуміти, що США не планують брати участь у бойових діях в Україні.

Згідно зі словами Кірбі, США надають Україні озброєння, якого вона потребує, для захисту її повітряного простору.

«На жаль, на сьогоднішній день ми не можемо зробити цього, оскільки не маємо додаткового фінансування національної безпеки, якого українці так потребує», - додав він.

Він також сказав, що найкращим рішенням буде надати допомогу в руки Сил оборони Ізраїлю та в руки українських військових і ухвалити той законопроект, який ухвалив Сенат США.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що ВПС країни не можуть збивати безпілотники над Україною, оскільки прямий конфлікт сил НАТО та російських військ «викличе тривожну ескалацію».

Окрім цього, на інфографіці «Слово і діло» можна побачити наймасштабніші повітряні атаки на Ізраїль за останні кілька років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: