Стало відомо ім'я нового командувача ОК «Південь»

Читать на русском
Новим командувачем військ оперативного командування Південь призначили бригадного генерала Геннадія Шаповалова.
Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Новим командувачем військ оперативного командування «Південь» призначили бригадного генерала Геннадія Шаповалова.

Відповідна інформація з'явилася на сторінці командування у Facebook.

Нове військове керівництво України: які кадрові перестановки провів ЗеленськийЗміни у військовому керівництві України після відставки головнокомандувача Валерія Залужного – на інфографіці.

Сьогодні командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк представив нового командира особовому складу.

У повідомленні вказано, що Шаповалов народився 1978 року в Кіровоградській області. Він пройшов кар'єрний шлях від командира танкового взводу до командира окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, а у березні 2022 року отримав звання бригадного генерала.

Також зазначається, що новий командувач, серед іншого, закінчив Військовий коледж Армії США, де готують старший офіцерський склад американських Сухопутних військ.

Командувач Сухопутних військ Павлюк подякував колишньому керівнику ОК «Південь», генерал-майору Андрію Ковальчуку та привітав його з призначенням на посаду начальника Одеської військової академії.

Про звільнення Ковальчука, а також командувача ОК «Захід» генерал-майора Сергія Литвинова стало відомо 9 квітня. Вчора було оголошено про призначення командира ОК «Захід» Володимира Шведюка.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і призначив замість нього Олександра Сирського, який раніше керував Сухопутними військами.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які ще кадрові перестановки провів Зеленський у ЗСУ за останній час.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: