Ексначальницю Держгеокадастру Київщини залишили під заочним арештом

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни заочного запобіжного заходу, обраного підозрюваній експосадовиці.
фото: agropolit.com

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під заочним арештом колишню начальницю Головного управління Держгеокадастру у Київській області Людмилу Приходько у межах справи про заволодіння понад 1200 га землі у Пущі-Водиці та Фастові на Київщині.

Таке рішення 10 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Приходько. Її захисники подали скаргу на це рішення.

«Апеляційні скарги захисників залишити без задоволення, ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 20 березня 2024 року – без змін. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, є остаточною й оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких ексголова Держрезерву Дмитро Бабак. Слідство встановило, що у 2018-2019 роках організатор злочину, маючи вплив на службових осіб Головного управління Держгеокадастру у Київській області, а також зв’язки з високопосадовцями у різних сферах, розробив схему заволодіння сільськогосподарськими землями, які перебували у постійному користуванні державних підприємств на території Київської області. Для цього він залучив інших співучасників, які підшукували учасників АТО з правом на безоплатне отримання земельної ділянки.

Детективи і прокурори встановили два епізоди злочинної діяльності – заволодіння майже 920 га державної землі ДП «ДГ «Дмитрівка» у Фастові та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» на околицях Києва. Сукупна ринкова вартість цих ділянок на момент вчинення злочину становила понад 1,8 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: