ВАКС знову застосував привід до обвинуваченого експосадовця «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційний суд знову підтримав прохання прокурора САП про застосування заходів задля доставки обвинуваченого до суду.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд знову застосував примусовий привід до колишнього начальника філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Віталія Цвігуна. Його разом із експосадовцем філії Валерієм Нікіфоровим та колишнім менеджером компанії «Вог Аеро Джет» Анатолія Савича обвинувачують у зловживаннях на 103 млн грн.

Таке рішення 12 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити. Застосувати щодо обвинуваченого (Цвігуна – ред.) привід до Чернівецького апеляційного суду або до іншого найбільш територіально наближеного до місця знаходження обвинуваченого суду на 30 травня 2024 року на 09:30 для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Виконання цієї ухвали доручити Національному антикорупційному бюро України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу ексначальника філії ЦЗВ УЗ Віталія Цвігуна, ексначальника управління обліку нафтопродуктів та складського господарства ЦЗВ Валерія Нікіфорова та ексменеджера компанії «Вог Аеро Джет» Анатолія Савіча. За версією обвинувачення, на початку 2017 року посадовці УЗ вжили узгоджених дій для отримання одним із постачальників дизельного пального безпідставного підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн грн.

Більш того, попри наявність чинних попередніх контрактів, які дозволяли УЗ продовжувати отримувати пальне за нижчими цінами, службові особи залізниці умисно наполягли на виконанні поставок саме за новими, вищими на 15-20% розцінками.

Організатором вказаний зловживань, на думку слідства, є представник компанії «Вог Аеро Джет» Анатолій Савич, якого заочно судять як організатора інших зловживань на «Укрзалізниці».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: