Міністри країн ЄС проведуть засідання щодо оборонних потреб України

Читать на русском
Рада Євросоюзу із закордонних справ проведе засідання, присвячене питанням війни в Україні та постачання ЗСУ новими пакетами озброєнь.
Фото: Pixabay

Рада Євросоюзу із закордонних справ проведе засідання, присвячене питанням війни в Україні та постачання ЗСУ новими пакетами озброєнь.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Засідання відбудеться 22 квітня у Люксембурзі. Воно передбачає участь як глав МЗС, так і міністрів оборони країн ЄС.

Представник пресслужби Євросоюзу Петер Стано наголосив, що члени блоку зроблять усе можливе, аби підтримати Україну у її боротьбі проти росії.

«Ми знову обговорюватимемо це в ході формату Jumbo – зустрічі міністрів закордонних справ та міністрів оборони...Ми намагаємося надати все, що можуть надати країни-члени. Але саме країни-члени вирішують, що вони можуть надіслати Україні і коли», - сказав Стано.

Нагадаємо, минулого місяця Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель запропонував країнам блоку використати 90% прибутку від заморожених російських активів для військової допомоги Україні.

Раніше глави МЗС Британії та Франції закликали збільшити допомогу Києву, щоб забезпечити перемогу над росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: