ВАКС виправдав заступника директора департаменту Держприкордонслужби

Читать на русском
Антикорупційний суд виніс виправдувальний вирок колишньому начальнику регіонального управління, а нині посадовцю адміністрації ДПСУ.
фото: umoloda.kyiv.ua

Вищий антикорупційний суд виправдав заступника директора департаменту організації роботи, планування та контролю Адміністрації Державної прикордонної служби Сергія Мула від звинувачень у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

В суді не вказують прізвище обвинуваченого, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Сергія Мула.

«15 квітня колегія суддів ВАКС ухвалила виправдувальний вирок та визнала невинуватим заступника директора одного з департаментів Адміністрації ДПСУ. Його обвинувачували у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України. Розглянувши матеріали справи, заслухавши доводи сторін захисту та обвинувачення, колегія суддів виправдала посадовця у зв'язку із відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення», – інформує ВАКС.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів із дня його проголошення до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, суд призначив засідання у справі начальника Південного регіонального управління Державної прикордонної служби Сергія Мула. За версією обвинувачення, начальник південного управління Держприкордонсулжби Сергій Мул не вніс до електронної декларації за 2020 рік відомості про користування і фактичне володіння його дружиною будинком в передмісті Києва і земельною ділянкою, на якій він розташований. Хоча будинок і не введений в експлуатацію, але є цілком придатним для проживання: його сім'я проживала там впродовж 2020 і 2021 років. Вартість цього об'єкту незавершеного будівництва становить понад 1,5 млн грн.

Після початку розслідування НАБУ і САП, прикордонник намагався приховати факт недекларування, і відобразив у декларації за 2021 рік інформацію про «земельну ділянку зі спорудами» загальною площею 500 м2 у передмісті Києва, і яка нібито лише з 1 січня 2021 року перебуває в дружини й доньок на іншому праві користування, а саме – «тимчасове проживання».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: