Лубінець назвав кількість українців, які зникли безвісти під час війни

Читать на русском
Зниклими безвісти, за даними омбудсмена, вважаються майже 37 тисяч українців – це діти, цивільні та військові. Реальна цифра може бути набагато більшою.
t.me/dmytro_lubinetzs

Майже 37 тисяч громадян України вважаються зниклими безвісти через збройну агресію росії. Це діти, цивільні та військові.

Таку цифру назвав омбудсмен Дмитро Лубінець.

Кабмін призначив нового уповноваженого з питань зниклих безвістиКабінет міністрів призначив Артура Добросердова на посаду уповноваженого з питань людей, які зникли безвісти за особливих обставин.

Лубінець нагадав, що росія ще з 2014 року викрадає цивільних осіб. Але після повномасштабного вторгнення ситуація значно загострилася, зокрема, цивільні зазнають різних форм насильства. Повернути вдалося поки що лише 147 цивільних осіб.

«37 тисяч людей вважаються зниклими безвісти: це діти, цивільні та військові. Ці цифри можуть бути значно більшими», – повідомив він.

Раніше було відомо про близько 30 тисяч зниклих безвісти.

Нагадаємо, станом на кінець лютого росія утримувала у полоні 28 тисяч громадян України.

Нещодавно Україна пропонувала росії на честь мусульманського свята Ораза-Байрам та католицького Великодня провести обмін військовополоненими, які сповідують іслам, та католиками. Але росія проігнорувала ініціативу.

Останній станом на зараз обмін полоненими відбувся 8 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: