САП у вересні скерує до суду справу про збитки хлібних підприємств

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про пришвидшення процедури скерувала справи до суду.
фото: elevatorist.com

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 2 вересня скерує до суду обвинувальний акт у справі про розкрадання понад 157 млн грн на державних хлібних підприємствах.

До такої дати рішенням Вищого антикорупційного суду від 15 квітня сторона захисту обмежена в строках на ознайомлення з матеріалами слідства, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Встановити стороні захисту, а саме підозрюваним (Євгену Свистунову, Надії Буличовій, Дмитра Гостренка, Андрія Яковенка та ще трьом фігурантам – ред.), їх захисникам, в тому числі захисникам, залученим підозрюваними після постановлення цієї ухвали, у випадку надання ними стороні обвинувачення документів, передбачених ч. 1 ст. 50 КПК України, строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 02.09.2024 включно, після спливу якого сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до відкритих їй матеріалів вказаного кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС дозволив провести заочне розслідування стосовно колишнього генерального директора державного підприємства «Новопокровський комбінат хлібопродуктів» Андрія Яковенка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівникам державних хлібозаготівельних підприємств у заволодінні коштами. За версією слідства, вказані особи із залученням пов'язаних приватних компаній протягом 2011-2017 років спільно організували схему зі створення штучної заборгованості держкомпаній. Отримувані в незаконний спосіб кошти або права вимоги спрямовували через складний ланцюг перерахувань та переуступлень на підконтрольні їм компанії, в тому числі за кордоном.

Детективи НАБУ зафіксували шість епізодів такої ймовірно корупційної діяльності. Крім того, учасники схеми позбавили ДП торгової марки за безцінь при тому, що її вартість, за результатами експертиз, становить 20 млн грн. Загалом розкрадання складають 157 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: