САП скерувала до суду справу нардепа Одарченка

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили досудове розслідування за фактом спроби підкупу керівника державного агентства.
фото: Facebook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата Андрія Одарченка про надання неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму.

Про це повідомляє прес-служба САП.

В органі не називають прізвище політика, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Одарченка.

«16 квітня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного народного депутата, якого викрили на наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Дії депутата кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України. Санкцією статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 з конфіскацією майна або без такої», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував нардепа Одарченка з альтернативою 15 млн грн застави. Ці кошти внесли і політик вийшов з-під варти. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом та вимогою; не відлучатися з території України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та іншими особами щодо підозри, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили нардепа Андрія Одарченка на спробі підкупу голови Держагентства відновлення Мустафи Найєма. За версією слідства, нардеп висловив Найєму пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення ухвалення Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

У подальшому підозрюваний надав топпосадовцю – особі, яка займає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: