Данія виділила новий пакет військової допомоги Україні

Читать на русском
Понад 300 млн доларів від Данії підуть на розвиток морського потенціалу України, а також на дрони та виробництво компонентів ракет.
Фото: Міністерство оборони Данії

Данія надішле Україні черговий пакет військової допомоги Україні на суму на 2,2 млрд данських крон (понад 300 мільйонів доларів).

Про це повідомило Міністерство оборони Данії.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Повідомляється, що гроші підуть на розвиток морського потенціалу України, а також на безпілотники та виробництво компонентів ракет.

Зокрема, 300 млн доларів направлять для придбання та передачі Україні зброї та боєприпасів, дронів, виробництва ракетних деталей у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також на значну допомогу у морській сфері.

«У березні я відвідав низку українських підприємств оборонної промисловості у Києві, і стало зрозуміло, що є великий потенціал для майбутньої співпраці, яка може постачати необхідне обладнання в Україну, що допоможе змінити ситуацію на полі бою», – заявив голова Міноборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Як відомо, 23 лютого президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Данії Метт Фредеріксен підписали угоду про співробітництво в галузі безпеки та довгострокову підтримку України.

Нагадаємо, у квітні Україна отримала новий пакет військової допомоги від Литви. Крім того, Нідерланди виділять на допомогу Україні додаткові 400 млн євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: