Споживання електроенергії різко зросло через похолодання – Укренерго

Читать на русском
Споживання електроенергії зростає ще відучора, енергетики звернулися до українців із закликом не включати потужні прилади ввечері.
фото Укренерго

Споживання електроенергії в Україні через похолодання зросло. Вранці 17 квітня його рівень був на 6,5% вищий, ніж учора. Українців закликали ввечері економити світло.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

У Міненерго вивчають можливість коригування тарифу на світло для побутових споживачівМіненерго розглядає можливість зміни тарифів на світло для побутових споживачів, але переводити населення на ринкові ціни поки що не будуть.

«Для того, щоб покрити таке зростання потрібно додатково включити 3-4 блоки на теплових електростанціях. Але зараз такої можливості немає – теплові електростанції є однією з основних цілей ракетних ударів росіян», – йдеться у повідомленні.

За даними Укренерго, вчора добовий максимум споживання був приблизно о 21:00. Він майже на 2% перевищив максимальне споживання у понеділок, 15 квітня.

«З 19:00 до 22:00 години Диспетчерський центр Укренерго закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами», - звернулися енергетики до українців.

На теплових електростанціях продовжуються аварійно-відновлювальні роботи після масованої ракетної атаки 11 квітня. Роботі сонячних електростанцій перешкоджає щільна хмарність в усіх регіонах. На атомних електростанціях триває планова ремонтна кампанія.

Нагадаємо, планові відключення світла зараз діють лише на Харківщині. Днями Олександр Кубраков повідомив про створення плану відновлення енергосистеми Харкова та області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: