ЗСУ отримають на фронт дві тисячі одиниць РЕБ – Федоров

Читать на русском
РЕБ ближньої дії, яку отримають ЗСУ, точково захищає військових та їх позиції, бронетехніку, автомобілі для евакуації.
t.me/zedigital

Українським захисникам на фронт передадуть дві тисячі одиниць РЕБ ближньої дії, створених вітчизняними розробниками – учасниками кластера Brave1.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 17 квітня.

Дрони українського виробництва складають 90% всіх безпілотників на фронті – ФедоровСьогодні 90 відсотків всіх безпілотників на фронті – вітчизняного виробництва. Й цьогоріч Україна перевиконає план від президента Володимира Зеленського у 1 млн дронів.

«РЕБ ближньої дії, зокрема «окопний», точково захищає військових та їхні позиції, бронетехніку, автомобілі для евакуації. Він глушить російські FPV-дрони, дрони-скидачі й дрони-розвідники. Це десятки тисяч збережених життів та одиниць техніки», – зазначив він.

За словами Федорова, до повномасштабної війни в Україні не було жодної розробки РЕБу ближньої дії. Завдяки системній роботі Brave1 ця сфера почала розвиватися, і вже сьогодні є десятки технологічних рішень, які держава може купувати для фронту.

Повідомляється, що більшу частину закупленого РЕБу Генштаб уже розподілив та передав військовим на найгарячіші ділянки фронту.

Федоров додав, що парламентарі заощадили 180 мільйонів гривень щорічного державного фінансування та направили їх через UNITED24 на закупівлю РЕБ.

Нагадаємо, раніше глава Мінцифри розповів про розробки РЕБ в Україні. У березні українські бійці знищили найновіший російський комплекс РЕБ «Палантін».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: