«Атакували з різних боків»: у Повітряних силах прокоментували удар рф по Івано-Франківську

Читать на русском
Під час нічної атаки дронами росіяни зосередили усі свої зусилля на Івано-Франківську, оскільки вважали, що там можуть бути розміщені якісь важливі цілі.
Фото: Media Center Ukraine - Ukrinform

Під час нічної атаки дронами росіяни зосередили усі свої зусилля на Івано-Франківську, оскільки вважали, що там можуть бути розміщені якісь важливі цілі.

Про це заявив речник Повітряних сил Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За його словами, ворожі безпілотники під час атаки маневрували та намагалися заплутати систему ППО, але все одно були збиті Силами оборони.

«Вони намагалися використовувати важкодоступні ділянки вздовж річок, балок, куди складно дістатися мобільних вогневих груп. У тому числі намагалися обходити Івано-Франківськ та атакувати місто з різних боків – півночі, півдня. Також йшли шеренгою, щоб важче було їх вразити. Армія рф атакує Івано-Франківську область, ймовірно, вважає, що там розташовані важливі цілі», – сказав Євлаш.

Представник Повітряних сил додав, що ЗСУ продовжує контролювати ситуацію, проте найголовнішою проблемою залишається дефіцит засобів ППО.

Наразі військовим потрібні ракети для переносних ЗРК та додаткові ресурси для мобільних вогневих груп, «які могли б ефективно у темний час доби знаходити дрони та вражати їх».

Нагадаємо, вранці керівниця ОВА Світлана Онищук повідомляла, що російські війська намагалися атакувати критичну інфраструктуру в Івано-Франківській області.

Сумарно росія 18 квітня атакувала Україну 13 ударними БПЛА типу Shahed-131/136. Всі дрони були збиті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: