Британія передала Міноборони обладнання для роботи з реєстром військовозобов'язаних

Читать на русском
Британський уряд передав міністерству оборони України техніку, необхідну для роботи з реєстром військовозобов'язаних Оберіг.
Фото: mil.gov.ua

Британський уряд передало міністерству оборони України техніку, необхідну для роботи з реєстром військовозобов'язаних, призовників та резервістів «Оберіг».

Про це повідомляє пресслужба оборонного відомства.

У Міноборони анонсували запровадження смартмобілізації в Україні: деталіПісля запровадження смартмобілізації подати заявку до війська та обрати відповідну спеціальність можна буде у два кліки.

Там розповіли, що Україна отримала 187 ноутбуків, 187 сканерів та 187 принтерів.

Це обладнання використовуватимуть у своїй роботі представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

«Реєстр «Оберіг» заощаджує кошти держави та військовозобов'язаних, запобігає корупції та сприяє розумному рекрутингу. Завдяки цифровізації обліку інформація про військовозобов'язаних не може бути знищена внаслідок ракетного обстрілу чи пожежі», – заявила заступник міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, що на початку квітня президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №10062, який передбачає повноцінний запуск системи електронного військового обліку в Україні.

Раніше повідомлялося, що міністерство оборони працює над створенням електронного кабінету військовозобов'язаного. Очікується, що сервіс буде запущено цього літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: