Буданов анонсував нові атаки дронів на території рф

Читать на русском
Головне управління розвідки розробило план зі зменшення потенціалу росії у веденні війни, який передбачає, зокрема, операції на російській території.
Фото: golosameriki.com

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що сподівається на продовження українських атак на територію росії.

Про це йдеться і його інтерв'ю для The Washington Post.

Аеропорти, елітні райони і навіть Кремль: які об'єкти в Москві зазнали атак дронівРосійську столицю з початку року понад десять разів атакували невідомі безпілотники. Під удар потрапляли аеропорти, елітні райони, Москва-Сіті та навіть Кремль.

«Україна має план, спрямований на зменшення потенціалу рф, що охоплює військову промисловість агресора, аеродроми, ворожі командно-контрольні пункти тощо», – розповів журналісту Буданов.

Також зазначається, що Україна планує нові атаки безпілотників, а також транскордонні атаки з боку російських добровольців, які діють всередині рф за підтримки ГУР.

Буданов наголосив, що метою українських ударів по території є демонстрація того, що «путін не може захистити населення від війни всередині країни».

«Коли ви сидите, скажімо, в Санкт-Петербурзі, і бачите війну тільки по телевізору, ви завжди будете підтримувати… Але люди починають нервувати, коли якийсь об'єкт атакують біля їхнього будинку», – пояснив розвідник.

Нагадаємо, у цьому ж інтерв'ю Буданов назвав мету наступу росії влітку.

Як повідомлялося, 17 квітня ГУР Міноборони провело нову спецоперацію на території росії. Дрони атакували радіовузол військової частини в Мордовії рф.

Крім того, вночі 17 квітня в окупованому Джанкої на півночі Криму пролунали вибухи і виникла пожежа в районі місцевого військового аеродрому. Там дислокується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу росії у складі трьох авіаційних ескадрилій.

Пізніше з'ясувалося, що в результаті атаки на аеродром у Джанкої загинули близько 30 російських військовослужбовців і близько 80 було поранено.

Ввечері 17 квітня атаку на аеродром у Джанкої підтвердив президент України Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: