Окуповану ЗАЕС знову атакував безпілотник – МАГАТЕ

Читать на русском
МАГАТЕ повідомило про чергову спробу атаки безпілотника на навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Це сталося у четвер, 18 квітня.
Фото: Reuters

У четверг, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило про чергову атаку безпілотником навчального центру на майданчику Запорізької АЕС, який знаходиться на прилеглій до атомної станції території.

Про це йдеться у заяві генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі.

Зеленський не виключає атаки росії на інфраструктуру українських АЕСРосія знищила майже всю теплову електрогенерацію в Україні, заявив Зеленський. Він не виключив, що рф атакуватиме інфраструктуру АЕС.

Представники МАГАТЕ, які перебувають на ЗАЕС, почули вибух о 10:35 ранку за місцевим часом. Їм було відмовлено в доступі до навчального центру, який знаходиться за межами периметра майданчика ЗАЕС, для оцінки масштабів інциденту.

Окупаційна адміністрація на ЗАЕС повідомили команді МАГАТЕ, яка перебуває на станції, що безпілотник був «нейтралізований», не надавши інших подробиць.

Згідно з повідомленням, обійшлося без пошкоджень або людських жертв.

«Це вже третій випадок нападу на навчальний центр після двох подібних інцидентів, що сталися минулого тижня», – зауважили в агентстві.

Крім того, експерти агенції повідомили, що чули кілька залпів артилерійського вогню на початку тижня, що було майже щоденним явищем в останні тижні та місяці. Як і раніше, артилерійський вогонь поблизу майданчика викликав спрацювання сигналізації автомобілів, припаркованих біля адміністративної будівлі ЗАЕС.

«Досі удари безпілотників не ставили під загрозу ядерну безпеку на об'єкті. Але, як я заявив Раді Безпеки ООН кілька днів тому, ці безрозсудні атаки повинні бути негайно припинені!», – наголосив Гроссі.

Нагадаємо, 7 квітня у МАГАТЕ заявили про щонайменше три прямі влучання в основні конструкції захисної оболонки реактора ЗАЕС.

Також повідомлялося, що російські терористи збираються здійснити провокацію на ЗАЕС з метою фальшивих звинувачень на адресу України.

Крім того, російський диктатор путін повідомив МАГАТЕ, що росія перезапустить окуповану Запорізьку АЕС, але не уточнив термін, коли це станеться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: