МЗС відреагувало на події у Грузії та заяву прем'єра країни про загрозу «українізації»

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України стурбоване загостренням внутрішньополітичної ситуації в Грузії через розгляд законопроєкту про іноагентів.
Фото: DPA

Міністерство закордонних справ України стурбоване загостренням внутрішньополітичної ситуації в Грузії через розгляд законопроєкту про «іноагентів».

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті МЗС.

Там наголосили, що всі зацікавлені сторони мають поважати право грузинських громадян на мирний протест та залучати громадянське суспільство до обговорення важливих законодавчих ініціатив.

Міністерство також зазначило, що нещодавні слова прем'єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе про загрозу «українізації», проти якої нібито спрямований законопроєкт про «іноагентів», «викликають обурення».

«Використання імені нашої країни у такому зневажливому контексті завдає додаткової шкоди українсько-грузинським відносинам. Русифікація, а не міфічна «українізація», є реальною загрозою для Грузії», – йдеться у заяві.

Україна, у свою чергу, зацікавлена у мирних відносинах з Грузією і надалі підтримуватиме суверенітет та територіальну цілісність країни.

Нагадаємо, що у Тбілісі вже кілька днів продовжуються протести – громадяни закликають парламент відкликати скандальний законопроєкт про «іноагентів». Критики вважають цей документ аналогом російського закону про «іноагентів», який був ухвалений ще 2012 року.

Водночас учора грузинський парламент все ж підтримав у першому читанні спірний проєкт закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: