Спікер Джонсон про допомогу США Україні: ми не можемо грати в політику, ми маємо вчинити правильно

Читать на русском
Спікер Палати представників США Майк Джонсон виголосив палку промову на підтримку надання допомоги Україні. Він зазначив, що зараз не час для політики – схвалити допомогу критично важливо.
The Washington Post

Спікер Палати представників США Майк Джонсон виступив на захист своєї ініціативи щодо іноземної допомоги та заявив, що виділення фінансування Україні зараз є «критично важливим».

Промову політика показав канал C-SPAN.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

На запитання журналіста, чи готовий він втратити свою посаду, просуваючи план допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, Джонсон відповів, що перспектива відставки його не лякає – він хоче «вчинити правильно».

«Якби я діяв зі страху перед звільненням, я ніколи не зміг би виконувати свою роботу. Історія судить нас за те, що ми робимо. Нині настав критичний час – критичний час на світовій арені. Я міг би прийняти егоїстичне рішення і зробити щось інше, але я роблю тут те, що вважаю за правильне. Я думаю, що надання допомоги Україні прямо зараз критично важливе – я дійсно вірю інформації та брифінгам, які ми отримали. Я вважаю, що Сі Цзіньпін, володимир путін та Іран справді є віссю зла. Я думаю, що володимир путін пройшов би маршем через Європу, якби йому дозволили. Я думаю, що наступного разу він міг би піти на Балкани. Я думаю, що він може мати конфлікт з Польщею або одним із наших союзників по НАТО», – сказав спікер.

За словами Джонсона, «він краще би послав в Україну кулі, а не американських хлопців». Він розповів, що восени його син вступає до Військово-морської академії, тому для нього це особисте, як і для багатьох американських сімей.

«Це не гра. Ми не можемо грати із цим у політику. Ми повинні чинити правильно. І я збираюся надати можливість кожному члену Палати представників проголосувати з цього приводу по своїй совісті та своїй волі», – додав Джонсон.

Нагадаємо, днями Майк Джонсон представив окремі законопроєкти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню. Що передбачає законопроєкт щодо допомоги Україні, читайте тут.

Президент США Джо Байден висловив готовність підписати запропоновані Джонсоном законопроєкти у разі схвалення Конгресом. Голосування має відбутися 20 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: