ВАКС конфіскував майно експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав позовні вимоги Мін'юста до колишнього очільника гелікоптерної компанії.

Вищий антикорупційний суд конфіскував активи колишнього президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва та ексдиректора представництва компанії у російській федерації Петра Кононенка.

Таке рішення 18 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Адміністративний позов Міністерства юстиції до Богуслаєва В'ячеслава Олександровича та Кононенка Петра Івановича задовольнити частково. Застосувати до Богуслаєва В'ячеслава Олександровича санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції». Стягнути в дохід держави активи», – оголосив рішення головуючий суддя Маркіян Галабала.

Зокрема, суд стягнув такі активи Богуслаєва: два житлові будинки; шість земельних ділянок; будівлю автогаража, будівлю музею; гараж; рибстан «Коса Обіточна»; дві адміністративні будівлі; 51% частки у статутному капіталі ТОВ «Золота Айстра»; 90,1% частки у статутному капіталі ТОВ «Страхова компанія «Мотор-Гарант»; 100% частки у статутному капіталі ТОВ «Вінницький авіаційний завод»; 100% частки у статутному капіталі ТОВ «Вертольоти МСБ»; 2000 штук простих іменних акцій емітента акціонерного товариства «Мотор-Банк»; 16,7% частки у статутному капіталі приватного підприємства «Азов Трейд-ХХІ»; грошові кошти в банках ПУМБ (65 млн грн, 206 тисяч євро, 117,8 тисяч доларів та 34,8 тисяч рублів) і «Мотор-банк» (40 млн грн, 12,5 млн доларів, 30 тисяч євро та 3 млн рублів); майнові права на торгівельні марки; майнові права на патенти на промислові зразки та вогнепальну зброю.

Також суд стягнув майно Кононенка, а саме: 23% частки у статутному капіталі ТОВ фірма «Жекон»; 17% частки у статутному капіталі ТОВ «Перспектива-високі технології» та 19 шт. простих іменних акцій емітента ПАТ «Промзапал». В решті майна позов не задовольнили.

Нагадаємо, Богуслаєва затримали у жовтні 2022 року. У березні 2023 року СБУ повідомила, що на той час президент корпорації Мотор Січ В'ячеслав Богуслаєв блокував постачання бойового вертольота для ГУР. Його заарещтували.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: