ВАКС заочно заарештував підозрюваного у справі нардепа Гунька

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про обрання заочного запобіжного заходу фігуранту справи.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту Володимира Івасика, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до справи народного депутата Анатолія Гунька.

Таке рішення 15 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про обрання запобіжного заходу задовольнити. Обрати підозрюваному (Івасику – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У разі затримання (Івасика – ред.), не пізніш як через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження, слідчий суддя, суд за його участю має розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід, про що постановляється ухвала», – йдеться в рішенні.

Також 15 квітня суд продовжив до 18 травня строк розслідування справи Івасика. Стосовно нього проводять розслідування окремо від Гунька.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Гунька з альтернативою 30 млн грн застави. Пізніше заставу зменшили до 10 млн грн і нардеп вийшов з-під варти під низку обов'язків.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно нардепа Анатолія Гунька та його помічника. За версією обвинувачення, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали від представника сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агроформ-2019» Нікуліним.

Кошти вони отримали за надання державних земель для обробітку. Цими землями користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. Зокрема, йшлося про ДГ «Тучинське», яке розташоване в селі Тучин Рівненської області. Як стверджував прокурор, за кожен 1 га землі необхідно було сплатити 130 доларів. Загалом ішлося про 1700 га за 221 тисячу доларів. З цієї суми необхідно було передати завдаток у 85 тис. дол, а решту – після збору врожаю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: