П'ять областей росії та Севастополь відмовилися від парадів на 9 травня – ЗМІ

Читать на русском
Російські регіони знову скасовують урочистості на 9 травня. Влада рф побоюється провокацій або можливих атак дронів на місця скупчення людей і техніки.
фото REUTERS

Одразу декілька російських регіонів відмовилися від святкування Дня перемоги 9 травня, побоюючись скупчення великої кількості людей та можливих «провокацій з боку України». Така сама ситуація в рф була і в минулому році.

Про скасування урочистостей на 9 травня повідомили російські ЗМІ цього тижня.

Як змінювалося ставлення українців до святкування Дня перемогиУкраїнці за останні кілька років змінили своє ставлення до Дня перемоги – тепер це вже не таке важливе свято. Як відбувалося переосмислення – на інфографіці.

Як уточнює російський Telegram-канал Mash, від парадів та салютів вже відмовилися: Бєлгородська, Брянська, Курська, Рязанська, Псковська області рф, а також Севастополь у тимчасово окупованому Криму.

Раніше влада цих регіонів висловила побоювання, що скупчення військової техніки та військовослужбовців у російських містах нібито може спровокувати атаки українських дронів.

Традиційну акцію росіян до 9 травня «Безсмертний полк» анонсували в онлайн-форматі. У режимі онлайн до неї приєднаються Комі, Чита, Забайкальський край і Нижегородська область рф.

За даними росСМІ, інші міста ще не вирішили, чи організовувати масові заходи цьогь року.

Нагадаємо, у 2023 році російська влада скасувала паради на 9 травня у понад 20 містах та окупованому Криму. Крім того, у Бєлгороді та Бєлгородській області рф скасували урочисті лінійки на останній дзвінок 23 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: