Після знищення російського Ту-22М3 другий літак з ракетами розвернувся – Юсов

Читать на русском
Після знищення російського Ту-22М3 другий літак, який летів за ним, змушений був розвернутися. Це означає, що ракети для обстрілу України залишилися на борту.
фото Укрінформ

Під час атаки українських військових на російські бомардувальники Ту-22М3 один із них був збитий у повітрі, а другий був змушений розвернутися.

Про це розповів представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов в ефірі «Радіо Свобода» у п'ятницю, 19 квітня.

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

«Знищено літак стратегічної авіації противника. Вперше під час виконання бойового завдання власне в повітрі за період повномасштабного вторгнення. Тобто, інший літак, який йшов за ним, був змушений розвернутися. І це означає, що ще низка ракет не була випущена по Україні», – повідомив Юсов.

Він підтвердив, що ця операція ЗСУ і розвідки була певним повтором з урахуванням операції ГУР зі збиття літака А-50, яку провели нещодавно. Але цього разу відстань була ще більшою.

«Нагадаю, що йдеться про 300 км від українського кордону. Це справді знакова операція та знаковий результат для України», – зазначив Юсов.

Нагадаємо, російський бомбардувальник Ту-22М3 упав сьогодні вранці у Ставропольському краї. Льотчики катапультувалися. Один із членів екіпажу збитого літака загинув.

Міноборони рф заявило, що літак зазнав аварії, коли після виконання бойового завдання повертався на аеродром. Однак у Повітряних силах повідомили, що Ту-22 М3 було збито зенітними ракетними підрозділами разом із ГУР. Для збиття літака застосували комплекс С-200.

Зазначимо, така операція відбулася вперше з початку вторгнення рф: ЗСУ, ГУР та інші підрозділи змогли збити літак Ту-22М3 стратегічної авіації росії. І вперше збили ще дві ракети Х-22, які випустив цей літак.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: