Словаки за кілька днів зібрали майже 2 млн євро на снаряди для ЗСУ

Читать на русском
Словаки зібрали за кілька днів близько 2 мільйонів євро на закупівлю снарядів для України в рамках ініціативи Чехії.
Фото lb.ua

Словаки зібрали за кілька днів близько 2 мільйонів євро на закупівлю снарядів для України в рамках ініціативи Чехії.

Про це повідомляє Sky News.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

Влада Словаччини відмовилася приєднуватися до ініціативи чеського уряду щодо боєприпасів для України, однак громадяни вирішили збирати гроші самостійно.

«Коли я дізнався про ініціативу чеського уряду, я був дуже радий почути, що шукаються всі способи допомогти Україні захиститися від агресора, бо іншого шляху немає», – заявив один з організаторів збору коштів журналіст Отто Сімко.

У матеріалі відзначають, що Словаччина перестала надавати Україні військову допомогу після того, як парламентські вибори в країні виграла проросійська партія на чолі з Робертом Фіцо. Братислава передає лише гуманітарну допомогу та бере участь у розмінуванні.

Нагадаємо, союзники України зібрали кошти на 500 тисяч боєприпасів для ЗСУ у межах ініціативи Чехії. До процесу приєдналося вже 20 країн.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що Захід вже працює над транспортуванням боєприпасів в Україну у межах чеської ініціативи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: