КНДР провела випробування ракети, здатної нести ядерний заряд

Читать на русском
Північна Корея 19 квітня провела випробування нової надвеликої боєголовки стратегічної крилатої ракети з метою перевірки її потужності та нової зенітної ракети.
Колаж: 24 канал

У п'ятницю, 19 квітня, Північна Корея провела випробування боєголовки крилатої ракети і тестовий запуск нової зенітної ракети.

Про це повідомляє Reuters.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що випробування надвеликої боєголовки, призначеної для стратегічної крилатої ракети «Хвасал-1 Ра-3», а також випробувальний запуск зенітної ракети нового типу «Пхьольджі-1-2» відбулося у Західному Корейському морі.

Вважається, що стратегічна крилата ракета КНДР здатна нести ядерну боєголовку.

У північнокорейському агентстві KCNA підкреслили, що випробування не пов'язані з регіональною ситуацією і «були частиною регулярної діяльності адміністрації та пов'язаних з нею оборонних наукових інститутів з метою швидкого розвитку технологій у різних аспектах».

Наразі коментарів від Південної Кореї, Японії та США, які часто повідомляють про великі ракетні випробування з боку Північної Кореї, немає.

Нагадаємо, видання The Sun повідомило, що Північна Корея розробляє біологічну зброю.

Також нещодавно Північна Корея розробила керований снаряд для РСЗВ.

У січні повідомлялося, що Північна Корея випробувала підводну ядерну збрю, проте США не змогли підтвердити, що вона відбулася.

У грудні 2023 року Північна Корея заявила про успішне випробування твердопаливної МБР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: