В Україні зросла кількість дітей, які загинули від агресії рф – Офіс генпрокурора

Читать на русском
Напередодні внаслідок обстрілу міста Синельникове Дніпропетровської області загинули 8-річний хлопчик та 14-річна дівчинка. Важкі поранення дістав 6-річний хлопчик.
Ілюстративне фотоGetty Images

Станом на суботу, 20 квітня, внаслідок збройної агресії росіян в Україні загинули 545 дітей та понад 1298 дістали поранення.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Telegram.

«Більше ніж 1843 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 20 квітня 2024 року, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 545 дітей загинуло та понад 1298 отримало поранення різного ступеня тяжкості», – йдеться у повідомленні.

Згідно з наявною інформацією, найбільше постраждало дітей у таких областях: Донецькій – 529, Харківській – 346, Херсонській – 150, Дніпропетровській – 135, Київській – 130, Запорізькій – 108, Миколаївській – 104.

Зазначається, що 19 квітня внаслідок обстрілу міста Синельникове Дніпропетровської області загинули 8-річний хлопчик та 14-річна дівчинка. Важкі поранення дістав 6-річний хлопчик.

Як повідомляється, також 19 квітня через обстріл села Солончаки Миколаївського району Миколаївської області поранено 14-річного хлопчика.

Нагадаємо, в ніч проти 19 квітня російські війська атакували Україну. Окупанти випустили по Україні 22 ракети різних типів та 14 дронів. Сили ППО збили всі шахеди та 15 ракет.

Головний удар був спрямований на Дніпро та область. У місті пошкоджено багатоповерхівку та вокзал, в області пошкоджено три десятки приватних будинків. Чотири практично зруйновані.

Таким чином, за останніми даними ОВА, в результаті атаки загинули двоє людей у Дніпрі та ще шість в області, серед них двоє дітей.

У пресслужбі УЗ повідомили, що під час обстрілу Дніпра загинула одна зі співробітниць Укрзалізниці. Ще семеро залізничників постраждали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: