Домовленості щодо ракет ATACMS досягнуто – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення заявив, що Україна домовилася із США про постачання ракет ATACMS.
Главком

Президент Володимир Зеленський заявив, що разом із лідером Сполучених Штатів Джо Байденом було досягнено результату в домовленостях про постачання ракет ATACMS для України.

Про це український лідер повідомив у своєму вечірньому зверненні.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Згідно зі словами Зеленського, наразі для України є чотири пріоритети: захист неба, сучасна артилерія, далекобійність і якнайшвидше прибуття пакетів американської підтримки.

«А сьогоднішній результат – у домовленостях про «атакамси» для України всі крапки розставлені. Дякую, пане президенте! Дякую, Конгресе! Дякую, Америко», - заявив він у зверненні.

Як зазначив президент, дуже важливим є те, що команди України та Сполучених Штатів почали роботу над двосторонньою безпековою угодою.

«Сьогодні ж зустрівся із делегацією конгресменів, які відвідують Україну. Члени Палати представників, обидві партії. Ми обговорили, як саме можемо зробити цей рік результативним для України та всієї коаліції – коаліції захисників міжнародного порядку. І з конгресменами, і з Президентом Байденом сьогодні говорили також про підготовку першого Глобального саміту миру», - додав український лідер.

Нагадаємо, Палата Конгресу США 20 квітня проголосувала про надання Україні 60,8 млрд доларів допомоги. Тепер законопроєкт відправлять на розгляд Сенату. Після його ухвалення документ буде передано на підпис президенту Джо Байдену.

Згодом стало відомо, що США можуть розпочати відправку Україні нового пакету військової техніки, зокрема далекобійних ракет ATACMS, до кінця наступного тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: