Удар на висоті 140 метрів: в ОВА розповіли подробиці прильоту по телевежі у Харкові

Читать на русском
Удару по телевежі в Харкові було завдано на висоті близько 140 метрів. На об'єкті пошкоджено технічні приміщення.
Фото: Суспільне

Висота харківської телевежі до ракетної атаки росіян складала 250 метрів, удар було завдано на висоті близько 140 метрів.

Подробиці розповів керівник ОВА Олег Синєгубов.

«Загальна висота вежі до влучання — 250 метрів. Удар був на висоті близько 140 метрів. Пошкоджені технічні приміщення. Фахівці аналізують ступінь пошкодження телевізійного обладнання», – написав він.

На даний момент у Харкові та найближчих населених пунктах відсутній сигнал цифрового ефірного мовлення.

За попередньою інформацією, удару було завдано ракетою Х-59. Хоча у Повітряних силах заявили, що тип ракети ще встановлюється. За словами речника Іллі Євлаша, розглядається версія, що це могла бути керована авіаційна ракета.

«Найімовірніше, метою ворога було перебити зв'язок, щоб поширити сигнал своєї російської пропаганди та обмежити мовлення української держави», – сказав він в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, удару по об'єкту телевізійної інфраструктури міста було завдано ввечері, 22 квітня. Жертв серед цивільних нема.

На початку повномасштабної війни росіяни обстріляли кілька телевеж в українських містах. Так, 14 березня 2022-го російські війська обстріляли телевізійну вежу у Рівному, загинули 20 людей.

1 березня було завдано удару по київській телевежі, загинули 5 людей. Крім того, окупанти обстріляли телевежі у Вінниці та Ізюмі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: