ЗСУ отримали від Литви партію бронемашин М577

Читать на русском
Уряд Литви передало Збройним силам України партію командно-штабних броньованих машин M577. Техніка вже знаходиться на території України.
Фото: Keystone / Gaetan Bally

Уряд Литви передав Збройним силам України партію командно-штабних броньованих машин M577.

Про це повідомила пресслужба литовського Міноборони.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Зазначається, що техніка вже знаходиться на території України. Кількість бронемашин, які були поставлені ЗСУ, у міністерстві не вказали.

При цьому в заяві йдеться, що підтримка України має довгостроковий характер і вже складає один мільярд євро.

«Протягом цього року вже надано підтримку приблизно на 84 мільйони євро. Передбачається, що така динаміка підтримки продовжуватиметься», – додали у відомстві.

Нещодавно повідомлялося, що Литва протягом поточного року виділить 1,2 млрд євро у фонд підтримки України, створений ЄС, на закупівлю боєприпасів та військової техніки, а також допоможе удосконалити безпекову систему в українських школах.

Крім того, Литва зобов'язалася направити Україні енергообладнання для відновлення теплових електростанцій, які постраждали від російських обстрілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: