Фон дер Ляєн обіцяла, що Європа «не розслабиться» після надання допомоги Україні від США

Читать на русском
Урсула фон дер Ляєн заявила, що виділення США допомоги Україні стимулюватиме Європу до подальшого посилення власної військової підтримки країни.
Reuters

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн обговорила по телефону із президентом США Джо Байденом допомогу Україні у війні. Вона обіцяла, що Європа не робитиме кроку назад у підтримці Києва, після схвалення фінансування Конгресом США.

Її цитує Politico.

США ще не запізнилися з допомогою Україні, але затримка мала реальні наслідки – СтолтенбергСША ще не запізнилися із військовою допомогою Україні, але її затримка мала реальні наслідки, заявив генсек НАТО.

Фон дер Ляєн зазначила, що Європа не «братиме перепочинку» у своїх зусиллях щодо надання допомоги Україні після того, як Палата представників США схвалила фінансування у розмірі 60,8 млрд доларів.

«Успіх росії в Україні стане історичним поворотним моментом для європейської безпеки і коштуватиме величезних грошей як Європі, так і Сполученим Штатам», – сказала вона виданню після розмови з Байденом.

Глава Єврокомісії привітала схвалення фінансування для України. «Я сказала президенту Байдену, що це рішення стимулюватиме Європу до подальшого посилення власної військової підтримки України», – зазначила вона.

Європа також надала Україні «безпрецедентну» підтримку, заявила фон дер Ляєн: «Цього тижня Європейський Союз та його держави-члени нададуть Україні та українцям у Європі допомогу на суму майже 100 мільярдів євро. І ми вже домовилися про додаткові десятки мільярдів євро найближчими роками».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявляв, що Європа без США не впорається ні з військовою, ні з фінансовою підтримкою України.

У березні глави МЗС країн Євросоюзу збільшили фінансування Європейського фонду миру на 5 мільярдів євро для додаткової військової допомоги Україні.

У Німеччині припустили, що допомога Україні, затверджена Палатою представників США, може стати останньою. Тому Європі потрібно зробити «набагато більше».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: