На ДніпроГЕС досі розбирають завали, про відновлення генерації поки не йдеться – голова ОВА

Читать на русском
Глава Запорізької ОВА Іван Федоров розповів про поточну ситуацію на Дніпровській ГЕС, яка у березні була атакована окупантами.
Фото: zoda.gov.ua

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров розповів про поточну ситуацію на Дніпровській ГЕС, яка у березні була атакована окупантами.

Заява чиновника пролунала в ефірі телемарафону.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

За його словами, на станції все ще триває розбір завалів та демонтаж пошкоджених елементів.

«Поки що не говоримо про відновлення генерації електроенергії, а лише про логістику на дамбі. Сьогодні ДніпроГЕС функціонує у частині логістики лише в одну смугу руху, раніше їх було дві», – сказав Федоров.

Він додав, що зараз Укренерго укладає контракти з компаніями, які займатимуться відновленням станції.

«Рано говорити про терміни, але всі зацікавлені у тому, щоб максимально прискорити виконання цих робіт. Ми звертаємо увагу наших міжнародних партнерів на відновлення ДніпроГЕС, адже це один із пріоритетних об'єктів генерації електрики нашої держави», – підсумував глава ОВА.

Нагадаємо, росіяни завдали ракетних ударів по Дніпровській ГЕС 22 березня, по станції влучили вісім ракет. Внаслідок атаки на Дніпровську ГЕС стався витік нафтопродуктів у Дніпро.

Раніше в Укргідроенерго заявили, що на відновлення ДніпроГЕС знадобиться не один рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: