Розстріл нацгвардійців на Південмаші: суд виніс вирок Рябчуку

Читать на русском
Суд засудив до довічного ув'язнення строковика Артема Рябчука, який у січні 2022-го розстріляв своїх товаришів по службі на заводі Південмаш у Дніпрі.
Фото: zn.ua

Солдат-строковик Національної гвардії Артем Рябчук, який розстріляв своїх товаришів по службі на заводі Південмаш у Дніпрі, засуджений до довічного ув'язнення.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора та ДБР.

Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: все, що відомо про інцидентУ Дніпрі нацгвардієць Рябчук розстріляв товаришів по службі – п'ять загиблих, п'ять поранених. Усі подробиці, фото, відео – у матеріалі.

Суд визнав його винним у порушенні статутних правил взаємовідносин, вбивстві та замаху на вбивство двох і більше осіб, викраденні зброї, дезертирстві, а також порушенні статутних правил вартової служби та незаконному поводженні зі зброєю.

Засуджений під час строкової служби мав конфлікт із іншими військовослужбовцями. Кілька разів він був свідком сварок, про які доповідав керівництву, через що в інших військових сформувалося негативне ставлення до нього.

27 січня 2022-го Рябчук був включений до складу варти, яка охороняла територію підприємства Південмаш у Дніпрі.

Вночі він викрав зброю зі збройової та відкрив вогонь. Внаслідок стрілянини загинули четверо його товаришів по службі та робітниця підприємства. Ще п'ятеро нацгвардійців отримали поранення різного ступеня важкості.

Після вбивства він забрав автомат, 200 набоїв до нього і намагався втекти. За кілька годин його затримали у місті Підгородне Дніпровського району.

Повідомляється, що на суді Рябчук повністю визнав свою провину, покаявся та попросив пробачення у рідних загиблих. Експертиза встановила, що він не мав психічних розладів і свідомо діяв.

Нагадаємо, під час обрання запобіжного заходу Рябчук заявив у суді, що визнає провину і кається у скоєному. Однак його адвокати стверджували, що жодна з версій слідства не відповідає дійсності, і їхнього підзахисного буде звільнено.

Комісія МВС з розслідування стрілянини виявила факти нестатутних відносин у частині №3021 Національної гвардії, де служив Рябчук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: