Затримано навідника російських авіабомб на базу спецназу ГУР у Харкові

Читать на русском
Зрадником виявився продавець із магазину парфумерії у місцевому ТРЦ. Він вистежував та випитував дані про базування Сил оборони.
фото СБУ

СБУ затримала у Харкові коригувальника, який хотів навести російські авіабомби на базу спецпідрозділу «Кракен» Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 23 квітня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

За наведенням фігуранта окупанти сподівались завдати вогневого ураження по цих об'єктах. Для здійснення атаки ворог планував задіяти балістичні ракети та керовані авіаційні бомби типу КАБ-500.

«Щоб навести їх на ціль, ворожий коригувальник вийшов на сеанс зашифрованого зв’язку зі своїм куратором з російської розвідки і передав йому координати. Служба безпеки затримала його у власному помешканні», – сказано в повідомленні.

За даними слідства, зрадником виявився місцевий житель, ідеологічний прихильник росії.

На початку квітня цього року окупанти залучили його до співпраці через соцмережі, де він публікував власні антиукраїнські коментарі.

Для збору розвідданих фігурант обходив територію Харкова та відстежував місця базування сил оборони.

Крім того, зловмисник випитував потрібну інформацію у клієнтів місцевого ТРЦ, де він працював охоронцем у магазині парфумерії.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ по можливості їх ідентифікації на місцевості).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років ув'язнення.

Нагадаємо, у Дніпрі затримали коригувальника російських ракет. Також СБУ знайшла коригувальника ракетного удару по корпусу університету Шевченка у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: