ЄС виділив Україні ще один транш у 1,5 млрд євро

Читать на русском
Євросоюз 24 квітня надав Україні додатково ще 1,5 млрд. євро в рамках механізму Ukraine Facility.
фото Єврокомісія/Facebook

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила про надання Україні додаткових 1,5 млрд євро в рамках механізму Ukraine Facility.

Про це вона написала у Twitter.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Україна несе тяжкий тягар для всіх нас. Сьогодні надаємо додаткові 1,5 млрд євро в рамках Механізму Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро. Це вкрай важливо, щоб держава працювала, а послуги надавалися, доки країна дає відсіч агресору. Європа залишається єдиною та рішучою», – повідомила вона.

На сайті Єврокомісії сказано, що виділення коштів відбулося за позитивною оцінкою Єврокомісією узгоджених політичних умов, пов'язаних із реформами в галузі судової системи, боротьби з відмиванням грошей, управління державними фінансами, бізнес-середовища та сільського господарства.

Нагадаємо, пакет фінансування для України у розмірі 50 млрд євро було затверджено 1 лютого на спеціальному саміті лідерів Європейського Союзу.

Наприкінці березня Єврокомісія виплатила Україні перший транш у 4,5 млрд євро.

У ЄС розповіли, скільки коштів може отримати Україна у травні за програмою на 50 млрд. євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: