Апеляційна палата збільшила заставу експосадовцю СБУ і заарештувала його заступника

Читать на русском
Апеляційна інстанція частково підтримала скарги прокурора на застосовані запобіжні заходи двом експосадовцям спецслужби.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього начальника Департаменту господарського забезпечення Служби безпеки України Олександра Провоторова і збільшила йому заставу до 12 млн грн, а його заступника Андрія Коваля – заарештувала.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, суд заарештував ексначальника Департаменту господарського забезпечення СБУ Олександра Провоторова. Альтернативою йому визначили 3 млн грн застави. Водночас заступника Провоторова Андрія Коваля відправили під нічний домашній арешт. Прокурор подав скарги на ці рішення.

«23 квітня 2024 року АП ВАКС розглянула апеляційні скарги сторони обвинувачення на ухвали ВАКС від 11.04.2024 року про застосування запобіжних заходів до експосадовців СБУ. За результатами розгляду, колегія суддів скасувала ухвали слідчих суддів першої інстанції та частково задовольнила скарги сторони обвинувачення. Одному з підозрюваних було обрано тримання під вартою з альтернативою внесення 8 млн грн застави. Іншому - тримання під вартою з альтернативою внесення 12 млн грн застави. Підозрюваних взяли під варту в залі суду», – інформує суд.

Нагадаємо, СБУ, Офіс генерального прокурора спільно з НАБУ викрили колишнього начальника департаменту спецслужби та його першого заступника. За версією слідства, фігуранти організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки СБУ за штучно завищеними цінами.

Для цього експосадовці залучили декілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Щоб реалізувати оборудки, вони вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. У результаті заподіяно понад 26 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: