У двох областях рф заявили про атаку безпілотників, горить НПЗ

Читать на русском
Про нічну атаку безпілотників заявили у Липецькій і Смоленській областях росії. Виникли пожежі на паливно-енергетичних об'єктах.
Ілюстративне фотоrivnepost

У ніч на 24 квітня росію вкотре атакували ударні безпілотники. На території міста Липецьк упав дрон, а в Смоленській області горить нафтобаза.

Про це повідомляють місцева влада у Telegram-каналах, а також російські пабліки.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

«Відбулося падіння БПЛА у промисловій зоні міста Липецька. Жертв немає. На місці події працюють правоохоронці», - написав губернатор Липецької області Ігор Артамонов.

Як повідомляють жителі Липецька, бепілотники атакували Новолипецький металургійний комбінат (НЛМК), проте підтвердження цієї інформації наразі немає.

При цьому губернатор Смоленської області Василь Анохін повідомив про пожежу на НПЗ після атаки безпілотників.

«Ймовірно, внаслідок атаки противника по цивільних паливно-енергетичних об'єктах на території Смоленського та Ярцевського району сталися загоряння. МНС на місці ліквідують наслідки. Прошу зберігати спокій та не піддаватися паніці», - написав губернатор.

Водночас, місцеві жителі у пабліках повідомляють, що горить НПЗ у районі сіл Раздорово та Пригірське та публікують відео. Повідомляється про щонайменше 4-5 вибухів.

Нагадаємо, атаку безпілотників у рф, яка відбулася в ніч на 20 квітня, спільними зусиллями організували українські спецслужби. Вони поцілили в енергетичну інфраструктуру, яка живить об‘єкти ВПК окупантів. Загалом Міноборони країни-агресора стверджує, що за ніч нібито було збито аж 50 дронів.

З початку року вже було атаковано понад 13 російських НПЗ. Удари дронів призвели до зростання ціни на нафту. Як зазначили у СБУ, доходи від експорту нафтопродуктів становлять третину російського бюджету та левову частку військового бюджету.

Також повідомляли, що російська компанія «Башнефть» розпочала встановлення сіток проти дронів для захисту ключових об'єктів на своїх нафтопереробних заводах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: